Δούρου:Η ενεργοποίηση των πολιτών συμβάλει στο να πετύχει ο νέος σχεδιασμός για τα απορρίμματα

rena-dourou-arxeiouΟ περιφερειακός σχεδιασμός βρίσκεται, όπως πρόσφατα διαπίστωσαν με τις γνωμοδοτήσεις τους, τα δύο εκ του νόμου αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας με τον ΕΔΣΝΑ που έγινε μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες.

Έτσι προς την τελική έγκριση, οδεύει, η ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής μετά τις θετικές γνωμοδοτήσεις των δύο αρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και την διαπίστωση ότι βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες αρχές του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ).

Στόχος του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ είναι η οριστική κατάργηση του σημερινού, πλήρως αποτυχημένου μοντέλου της χωματερής της Φυλής, στην βάση της νέας, αποκεντρωμένης αντίληψης με έμφαση στην μείωση, την πρόληψη, την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάχρηση.

Η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Ρένα Δούρου, σε δήλωση της για τον παραπάνω στόχο επισημαίνει: «η μεγάλη αλλαγή που επιφέρει ο υπό αναθεώρηση περιφερειακός σχεδιασμός, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την εγρήγορση και την ενεργοποίηση των πολιτών. Ενεργοποίηση με εκδηλώσεις όπως αυτή που οργανώθηκε την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στην πλατεία Άνω Λιοσίων, από φορείς και συλλογικότητες». «Διότι οι πολίτες, αποτελούν την αποτελεσματικότερη ασφαλιστική δικλείδα και την καλύτερη εγγύηση επιτυχίας του νέου σχεδιασμού», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα