Δολοφονικές επιθέσεις Τούρκων εθνικιστών κατά Κούρδων διαδηλωτών(Vid)

Supporters of ultra-nationalist groups shout slogans during a protest against recent Kurdish militant attacks on Turkish security forces, in Istanbul, Turkey, September 8, 2015. REUTERS/Yagiz Karahan

Η όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τούρκων και Κούρδων την τελευταία περίοδο, οδηγεί πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η περιοχή ανατολικά της Τουρκίας θα περάσει σε μια νέα φάση αστάθειας.Ο Τουρκικός εθνικιστικός παροξυσμός  λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και μάλιστα εκτός Τουρκίας.

Χθες, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, Κούρδοι και φιλοκούρδοι αλληλέγγυοι στον αγώνα του κουρδικού λαού,  διαδήλωσαν  διαμαρτυρόμενοι για την πολεμική βία που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων αμάχων της Τουρκίας.

Ωστόσο, υπήρξαν δύο τραγικά γεγονότα , το πρώτο στο Ανόβερο όταν μια ομάδα 6 Τούρκων εθνικιστών επιτέθηκε σε έναν  25χρονο Κούρδο μαχαιρώνοντάς τον στο λαιμό και το δεύτερο στην Βέρνη της Ελβετίας, όπου Τούρκος εθνικιστής οδήγησε το αυτοκίνητο του πάνω σε ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,το θύμα της πρώτης επίθεσης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό,που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μακελειό,δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Σοκαριστικές εικόνες:

Απο την επίθεση με το μαχαίρι

Η επίθεση με το αυτοκίνητο

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα