Δολοφονία νεαρής Παλαιστίνιας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής(φώτο – βίντεο)

Η 18χρονη Χαντίλ Χασλαμούν, τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της το απόγευμα της Τρίτης, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες την πυροβόλησαν σε ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου (τσεκπόιντ) στην οδό Σουχάντα, στην παλιά πόλη της Χεβρώνας.

 

Ιατρικές πηγές στη Χεβρώνα είπαν ότι η Χαντίλ τραυματίστηκε στην κοιλιά και ότι οι στρατιώτες την άφησαν να αιμορραγεί στο έδαφος για σχεδόν μισή ώρα, και εμπόδισαν τους Παλαιστίνιους γιατρούς να την πλησιάσουν.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα αποπειράθηκε να μαχαιρώσει ένα στρατιώτη. Φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Νέοι ενάντια στους εποικισμούς, αμφισβητεί αυτήν την εκδοχή.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε να σχηματιστεί διερευνητική επιτροπή από τον ΟΗΕ για να εξετάσει το φόνο της νεαρής Παλαιστίνιας, που πυροβολήθηκε τρεις φορές.

 

Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο Παλαιστίνιου μέσα σε δύο μέρες, καθώς τη Δευτέρα το βράδυ σκοτώθηκε ο 21χρονος Ντιγιάα Αμπντουλ-Χαλίμ Ταλάχμα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Οι πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του είναι αντικρουόμενες.

 

 

 

 

www.intifada.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα