ΔΝΤ:Η Deutsche Bank o μεγαλύτερος κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα

344b8f8585f34191db1d2988a07836ff_M«Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό», συμπεραίνει σε έκθεσή του το Ταμείο
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελεί η Deutsche Bank, προειδοποιεί σε έκθεσή του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας συνιστά πιθανή πηγή κινδύνων για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς η πιθανότητα μετάδοσης των προκλήσεων στο εξωτερικό είναι αρκετά υψηλή.
Όπως αναφέρει το Ταμείο στην έκθεσή του, «Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη».
Υπογραμμίζει, ακόμη, πως η βαρύτητα της Deutsche Bank καθιστά αναγκαία τη βελτίωση της διοίκησής της, την αύξηση της εποπτείας και την εντατικοποίηση του ελέγχου της εξωγενών συναλλαγών της.

HSBC και Credit Suisse, κατά το ΔΝΤ, συνιστούν τη δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα