Διαπιστεύτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κούβα-Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις

US_Cuba_flag-656x410Μετά από μισό αιώνα,ο Χοσέ Καμπάνιας έγινε ο πρώτος πρέσβης των ΗΠΑ στην Κούβα,προχωρώντας την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων Ουάσινγκτον και Κούβας.

Ο Χοσέ Καμπάνιας διηύθυνε την άτυπη αντιπροσωπεία της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσινγκτον από το 2012 και έγινε ακόλουθος τύπου όταν τα δύο κράτη αποκατέστησαν τις σχέσεις τους επίσημα στις 20 Ιουλίου. Την Πέμπτη παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Κούβας, «η τελετή έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, Oval Office, στον Λευκό Οίκο, στο μέσον μιας ημέρας κατά την οποία ο αμερικανός ηγέτης δέχθηκε 16 νέους πρέσβεις».

«”Η διαπίστευση του κουβανού πρέσβη στις Ηνωένες Πολιτείες είναι ένα επιπλέον βήμα στην διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι ο πρέσβης και ο Ομπάμα συζήτησαν την κατάσταση των διμερών σχέσεων.

Ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κούβας:

Ταυτόχρονα,η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τρόπους που θα ανοίγουν την κουβανική οικονομία σε αμερικανικές εταιρείες,δημιουργώντας τις οικονομικές συνθήκες που θα επιτρέπουν σε αμερικανικές εταιρείες να ιδρύουν θυγατρικές στο νησί (ενδεχομένως σε κοινοπραξίες με κουβανικές εταιρείες),ενώ μεταξύ άλλων θα επιτρέπουν και την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα