Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

13846491-660x440Διαμαρτυρία για τις χαμηλές συντάξεις και την κατάσταση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη πραγματοποίησαν έξω από το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι του σωματείου «Η Συσπείρωση».

Οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «οι επικουρικές συντάξεις, με την τελευταία μείωση, έφτασαν στο σημείο να είναι μικρότερες από τις εισφορές που δίναμε ως εργαζόμενοι», ενώ επισημαίνεται ότι η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ και στα νοσοκομεία της πόλης, είναι «επιεικώς απαράδεκτη», με χρονοτριβή στα ραντεβού, με ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων και με πολύμηνη αναμονή για προγραμματισμένες εγχειρήσεις.

Σημειώνεται επίσης, ότι «το νοσοκομείο ψυχικής υγείας, παρά τις υποσχέσεις, παραμένει κλειστό» εντείνοντας τα προβλήματα συνταξιούχων και οικογενειών που έχουν συγγενείς με ψυχικά νοσήματα. Το ψήφισμα κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας και στην υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Παρέμβαση υποστήριξης στους συνταξιούχους πραγματοποίησε και κλιμάκιο της «Λαϊκής Ενότητας». «Λύση δεν είναι οι περικοπές, αλλά η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των μισθών άρα και των εισφορών, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» δήλωσε η πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα