Διαμαρτυρία αγροτών σε υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα και την Χαλκιδική οι οποίοι έχουν φτάσει με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν συνάδελφοί τους στους κατά τόπους ΟΓΑ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.agrotes 11452675577

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα του ΟΓΑ και στη συνέχεια πρόκειται να παραδώσουν ψήφισμα και να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων.

Αιχμή του δόρατος το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Μιλώντας στοstokokkino.gr ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου γεωργών Βέροιας και μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για τους αγρότες τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. «Θέλουν να μας πάρουν την ταυτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως βασική επιθυμία των αγροτών είναι παραμείνουν στον ΟΓΑ. «Μας πήραν τον ΟΓΑ, τελειώσαμε, σβήσαμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά το φορολογικό, ο Τάσος Χαλκίδης έκανε λόγο για επικείμενη φορολογία 26% των αγροτών, 26% προκαταβολή και 27% ασφαλιστικές εισφορές, σημειώνοντας πως «δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Στα 20.000, τα 17.000 είναι για φόρο. Μπορούμε εμείς να ζήσουμε με 3.000;».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα