Διαδήλωση συνταξιούχων σήμερα στην Αθήνα

Κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα διοργανώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Εκτός από τους συνταξιούχους της Αττικής θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

Αποκατάσταση όλων των περικοπών σε συντάξεις και δώρα.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που προβλέπει δυσβάστακτα βάρη για συνταξιούχους, εργαζόμενους ύψους 5,8 δισ. ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και ρίχνει τους συνταξιούχους στον Καιάδα.

Τα νέα αυτά μέτρα θα προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια “σύνταξη” μιζέριας, όσα μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα