Διάγγελμα Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ(Βιντεο)

γφδγδγO βρετανός πρωθυπουργός,Ντ.Κάμερον  κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ένωση,τονίζοντας ότι «ένα Brexit θα είναι μη αναστρέψιμο».

Απευθυνόμενος στον Βρετανικό λαό έξω από την προεδρική οικία στην Ντάουνινγκ Στριτ,ο Ντ.Κάμερον σημείωσε ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια των ψηφοφόρων και κρίνεται από την απόφαση που θα λάβουν. «Ο κάθε ψηφοφόρος θα είναι μόνος του στο παραβάν του εκλογικού κέντρου», σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Βρετανία θα είναι πιο δυνατή, πιο ασφαλής και σε καλύτερη κατάσταση εάν παραμείνει στην ΕΕ.

Η αποχώρηση θα έθετε τα πάντα σε κίνδυνο, είπε και συνέχισε: «Η οικονομία θα είναι πιο ισχυρή εάν παραμείνουμε στην ΕΕ και πιο αδύναμη εάν φύγουμε. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια».


Σημείωσε ότι η παραμονή στην ΕΕ μεγεθύνει τη δύναμη της Βρετανίας. «Οι Βρετανοί δεν παραιτούνται» λέει και προσθέτει ότι η χώρα ασκεί την επιρροή της, όχι φεύγοντας, αλλά αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο. «Εάν φύγουμε από την ΕΕ, εκείνη θα λαμβάνει ακόμα αποφάσεις -αλλά χωρίς εμάς» επισημαίνει ο Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι εμπειρογνώμονες τον προειδοποίησαν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα βλάψει την οικονομία βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πάντως δύο ημέρες το δημοψήφισμα με θέμα τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ μοιρασμένη ώστε το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα