Δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία

90953-ispania-simaia-660_10

Mεγάλο προβάδισμα έναντι του Podemos διαθέτουν τόσο το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) όσο και οι Σοσιαλιστές (PSOE) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου , ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν  τον Νοέμβριο.

Σε δημοσκόπηση της GAD3 που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα ABC,η  υποστήριξη των ψηφοφόρων για το κεντροδεξιό PP φθάνει το 29,1% και για το PSOE το 25,1%.Παράλληλα,η  υποστήριξη για το Podemos, που μεταμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό στα μέσα Ιουνίου όταν αριστεροί σχηματισμοί τους οποίους υποστήριξε κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές εκλογές, έπεσε στο 15%.

Επιπλέον,μία δεύτερη δημοσκόπηση, από την εταιρία ερευνών Simple Logica που δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα larepublica.es, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δείξει τα τρία κόμματα να έρχονται σχεδόν στήθος με στήθος. Σε δημοσκόπηση της Metroscopia, που θεωρείται σημείο αναφοράς στην Ισπανία, την οποία δημοσίευσε η El Pais στις 5 Ιουλίου, τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό από 21,5% έως 23%.

Τόσο στη δημοσκόπηση της GAD3 όσο και σε εκείνη της Simple Logica το δείγμα αποτελείτο από περίπου 1.000 ψηφοφόρους. Η πρώτη διενεργήθηκε στο διάστημα 23 Ιουνίου-8 Ιουλίου και η δεύτερη από την 1η έως την 9η Ιουλίου.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα