ΔΗΜΑΡ: Σειρήνα συναγερμού για την κοινωνία και την αγορά εργασίας η παραδοχή Thomsen

Ως σειρήνα συναγερμού για την κοινωνία και την αγορά εργασίας χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την παραδοχή του Poul Thomsen ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα μετά το 2038. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «το ζήτημα της ανεργίας αποτελεί πλέον εθνική προτεραιότητα και αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις η έξοδος από το τούνελ της κρίσης δεν θα έρθει ποτέ».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι αυτές οι διαπιστώσεις έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και από τους επιστήμονες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ενώ εγκαλεί τον τεχνοκράτη του ΔΝΤ επισημαίνοντας: «Ο κ. Thomsen διαπιστώνει, μεν, το πρόβλημα και προτείνει αιτίες που το αναπαράγουν αντί να το λύσουν. Από την άλλη, η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν θα έρθει με πελατειακού τύπου προσλήψεις που επιχειρεί η κυβέρνηση, πολλές φορές μάλιστα, εν κρυπτώ».

«Χρειάζεται σχέδιο, ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, αντί μίας αδιέξοδης ανακύκλωσης της φτώχειας. Είναι απολύτως απαραίτητη η χάραξη εθνικής στρατηγικής. Διαφορετικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η φράση “μισθοί Βουλγαρίας” από απειλή θα μεταβληθεί σε ευχή για όσους έχουν ακόμη εργασία», καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα