Δεν θα γίνουν δικαστήρια οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Φαλήρου

beatch_volleyΑκυρώθηκε η παραχώρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Φαλήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία αιθουσών διεξαγωγής μεγάλων δικών, συμπεριλαμβανομένης και της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοτικών αρχών που έχουν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Οι δήμαρχοι της περιοχής κατέφυγαν στην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, η οποία και παρενέβη προκειμένου να ματαιωθεί η παραχώρηση στο υπ. Δικαιοσύνης.

«Αυτομάτως ενεργοποιήθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής και καταφέραμε με την παρέμβαση της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, να μην προχωρήσει αυτό το σχέδιο», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Δ Χατζιδάκις, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Νιάρχου.

Παρασκευόπουλος: Τα δικαστήρια είναι κοσμήματα των πόλεων

Μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της παραχώρησης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς.

Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

Σημειώνεται ότι η τροπολογία για την παραχώρηση Ολυμπιακών Ακινήτων στο υπ. Δικαιοσύνης είχε προκαλέσει τριγμούς και αντιδράσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα