Δεν ασκείται δίωξη κατά της Κλίντον για την υπόθεση των emails

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πληροφόρησε σήμερα το Κονγκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails της Χίλαρι Κλίντον δεν μετέβαλε το συμπέρασμα της υπηρεσίας ότι δεν τίθεται θέμα δίωξης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στην υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με επιστολή του στο Κονγκρέσο, ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails. «Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή…έχοντα σχέση με άλλη εγκληματική έρευνα…κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στην επιστολή του Κόμεϊ.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο».

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πυροδότησε βόμβα πριν από δέκα ημέρες επαναφέροντας την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικναούς και κόστισε ακριβά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία.

Οι Ρεπουμπλικανοί, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ , χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν αντιδρώντας στην επιστολή του Κόμεϊ δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η Χίλαρι Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας μας σε κίνδυνο».

Προηγουμένως, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα