Παρίσι#COP21:Δείτε LIVE την Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή

Με «φρέσκα» ακόμη τα δακρυγόνα και τις προσαγωγές από την πορεία στο Παρίσι που αψήφησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων ξεκινά σήμερα  η Σύνοδος για το Κλίμα, η οποία φέρνει στη γαλλική πρωτεύουσα ηγέτες 150 χωρών και αντιπροσωπείες από 196 χώρες. Στην πορεία της Κυριακής έγιναν 289 προσαγωγές, ενώ η παραμονή της Συνόδου «τιμήθηκε» με συγκεντρώσεις ανά την υφήλιο.

Η Διάσκεψη θα προσελκύσει αντιπροσωπείες και αρχηγούν κρατών από 196 χώρες και φιλόδοξο στόχο έχει νέα συμφωνία για το Περιβάλλον που θα αντικαστατήσει το Κιότο (του 1997).Στόχος  είναι η κατάρτιση δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Η 21η Σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή (COP21) έχει βάλει το φιλόδοξο στόχο να καταλήξει σε συμφωνία που θα έχει δεσμευτικές προβλέψεις για δράση.Όπως ενδεικτικά έχουν σημειώσει οι Βρυξέλλες, «ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία είναι σίγουρο, το θέμα είναι να υπάρξει καλή συμφωνία».

Χθές Κυριακή στις 5 το απόγευμα της Κυριακής συνήλθαν οι ομάδες εργασίας και τα τεχνικά κλιμάκια για να αποφασίσουν την όλη οργάνωση καθώς και το πρωτόκολλο για τους 147 αρχηγούς κρατών που αναμένονται, οι οποίοι θα πάρουν το λόγο σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από την εναρκτήρια τελετή.

Σε περισσότερες από 130 χώρες και σε πολλές πόλεις των χωρών αυτών, οργανώθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και εναλλακτικών υποδείξεων για νέες ενεργειακές πολιτικές. Για την  αντιστροφή της  εξέλιξης που σύμφωνα με τις απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας της επιστημονικής κοινότητας, οδηγεί  στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα