Δήλωση του Γ.Μπουρνού σχετικά την παραβίαση των θέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

ΟΗΕ

Η δήλωση του Γιάννη Μπουρνού, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνου του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας, Ελληνισμού της Διασποράς .

Σύμφωνα με καταγγελία του π. ΥΠΕΞ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Κοτζιά, αλλά και βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», η υπηρεσιακή κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ, κ. Μολυβιάτης, μετά από παραίνεση του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη, παραβίασαν τη θέση της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για υπερψήφιση του ψηφίσματος για το χρέος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δίνοντας εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να μην παρευρεθεί στη χθεσινή (10/9) ψηφοφορία.

Με την κίνηση αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση α) υπερβαίνει κατά πολύ τα καθήκοντά της και β) κινείται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αφού το εν λόγω ψήφισμα του ΟΗΕ (έστω κι αν έχει μόνο συμβουλευτική ισχύ) αναφέρεται στο δικαίωμα κυρίαρχων κρατών να χαράσσουν μακροοικονομική πολιτική, συμπεριλαμβανόμενης και της αναδιάρθρωσης των χρεών τους (γι αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ).

Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ και ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών φέρουν την ευθύνη και οφείλουν εξηγήσεις για την κατάφωρη αυτή παραβίαση της σταθερής θέσης της Ελλάδας κατά το προηγούμενο επτάμηνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θέτει σε νέα βάση την παγκόσμια δημόσια συζήτηση για το δημόσιο χρέος, και σκοπεύει να το αξιοποιήσει στην επερχόμενη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα