Γ. Τσιρώνης: Θα στηρίξουμε και πάλι την κυβέρνηση Τσίπρα

Θα στηρίξει και πάλι την συνεργασία με την πολυκομματική κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο των Οικολόγων – Πράσινων το ερχόμενο σαββατοκύριακο, δήλωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σημείωσε πως στα βράχια η Ελλάδα βρέθηκε από τις πολιτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος, στο οποίο οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξεπουλήσει τη χώρα.

«Είχαμε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, τηρήθηκαν τα συμφωνημένα, είχαμε και κάποιες καθυστερήσεις σε ζητήματα της δικής μου αρμοδιότητας, στο να καταργηθεί ο ν.4269, ο νόμος για τη χωροταξία. Θα δώσουμε τη μάχη να τον καταργήσουμε μέχρι αρχές του 2016. Δεν έγινε λόγω πολυπλοκότητας του διαλόγου αυτού του νόμου, αλλά κι επειδή έγινε μια καθυστέρηση από τη μεριά του Π. Λαφαζάνη στο να οριστεί η γ,.γ. κα. Κλαμπατσέα, οπότε πήγαν πράγματα πίσω ένα τρίμηνο. Διορίστηκε μετά το Πάσχα, ενώ έπρεπε να γίνει από το Φλεβάρη», είπε ο Γ. Τσιρώνης.

Για τα απορρίμματα είπε πως «αναρτήθηκε το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με καθοριστικές συνέπειες για όλη την Ελλάδα, σταματήσαμε το παλιότερο σχέδιο που τα σκουπίδια πήγαιναν σε μεγαλοεργολάβους με πανάκριβο τρόπο, στα πολύ μεγάλα συμφέροντα. Αυτή ήταν μία νίκη που δεν έχει ακουστεί».

Ο Γιάννης Τσιρώνης τοποθετήθηκε για τις εκλογές, εγκαλώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, όχι γιατί υπέγραψαν:

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο εχθρός είναι εντός. Η Ελλάδα δεν οδηγήθηκε στα βράχια ούτε από τον Σόιμπλε, ούτε από τη Μέρκελ, αλλά από το καθεστώς που κυβέρνησε 60 χρόνια, το οποίο προκάλεσε τα μνημόνια, που την οδήγησαν στα μνημόνια, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και την έδωσαν βορά σε κάποιους κρατικοδίαιτους καπιταλιστές και διέλυσε όλο το οικονομικό, κοινωνικό και φυσικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτή η χώρα που διαρκώς αιμορραγεί φυσικά και θα πέσουν επάνω της οι καρχαρίες να την φάνε, είτε έχει ευρώ, είτε έχει δραχμή.

Άρα ο κόσμος πρέπει να επιλέξει: Θα ψηφίσει μια κυβέρνηση που θα σταματήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή κι έχει κάνει πολύ θετικά βήματα; ή θα ξαναχαρίσει τη χώρα σε αυτούς που οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση; Εμείς ως κυβέρνηση οδηγηθήκαμε σε αυτή τη συμφωνία από τους εκβιασμούς, δεν προκαλέσαμε αυτή την οικονομία, δεν την διαλύσαμε. Η ΝΔ το έκανε, η ΕΡΕ για να πάω παλιότερα. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή λοιπόν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που σπάει αυτό το απόστημα , είτε να εμπιστευθεί τη παλιά γνωστή συνταγή. Αν εμπιστευθεί αυτή τη παλιά, θα υποστεί μια πολύ μεγάλη ήττα το ριζοσπαστικό κίνημα πανελλαδικά και η Αριστερά, και θα γυρίσουμε στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης που θα καταγγέλλουμε και θα τους κατηγορούμε, κι αυτοί θα ξεπουλάνε.

Αν γινόταν συμφωνία κι είχαμε στείλει στον Κ. Σόιμπλε, τον Π. Λαφαζάνη, θα είχε επιτευχθεί σε μία ώρα συμφωνία και θα ήταν δραχμή. Και δραχμή σημαίνει αυτό που έγινε στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κλπ που μέσα σε δύο χρόνια μπιρ παρά, οι πολυεθνικές αγόρασαν όλο το πλούτο των χωρών αυτών. Ας το σκεφτεί ο κόσμος αυτό. »

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα