Γ. Τσίπρας:Η οικονομία εμφανίζει ανάπτυξη που η χώρα είχε να δει από το 2008

giwrgos-tsipras«Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επιτυχημένη η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Alpha 9,89». Και για τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων, μετά την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, υποστήριξε ότι η όλη εικόνα της επίσκεψης είναι θετική για τη χώρα μας, ως εικόνα μιας χώρας με πολιτική σταθερότητα και οικονομική δυναμική.

Ενώ κατηγόρησε αντιπολίτευση και ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την επίσκεψη.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε την εξής απάντηση: «Από πλευράς συσχετισμών τα πράγματα σήμερα είναι καλύτερα από ποτέ και οι απόψεις Σόιμπλε -που προφανώς έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα- έχουν τη λιγότερη δύναμη από ποτέ».

Η κυβέρνηση επιμένει στη συμφωνία του Μαϊου για το χρέος, τόνισε ακόμη ο Γ. Τσίπρας, και αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο, επεσήμανε ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να λάβουν οι αγορές. Επ’ αυτού, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει πάρει θέση στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους.

Για τις επενδύσεις ειδικότερα, ανέφερε: «Το κλίμα ήδη αλλάζει, η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν αλλαγές μέσα στη χώρα ώστε να γίνει περισσότερο φιλική στις επενδύσεις, όχι όμως σε βάρος των εργασιακών σχέσεων και των εργαζομένων», όπως διευκρίνισε.

Κλείνοντας, ανέφερε πως το θετικότερο μήνυμα του τελευταίου διμήνου έρχεται από την ίδια την ελληνική οικονομία, η οποία εμφανίζει ανάπτυξη που η χώρα είχε να δει από το 2008.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα