Γ.Σταθάκης:Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα

dexewwΟ υπουργός Οικονομίας επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, πως από τα 5,4 δισ. ευρώ που είναι τα μέτρα που έχουν αποδεχθεί και οι δύο πλευρές, τα 3,6 θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα 1,8 δισ. θα είναι οι έμμεσοι φόροι και θα εφαρμοστούν το 2018.

«Τα μέτρα έμμεσης φορολογίας που συζητούνται αφορούν το 2018 για να φτάσουμε το 3,8% πλεόνασμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διευκρινίζοντας ότι πολλά από αυτά τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, γιατί η ελληνική οικονομία δεν θα είναι στην ίδια κατάσταση που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα θα υπάρξει τελικά συμφωνία μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα. «Τη Δευτέρα ξεκινάμε έναν ακόμα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, τώρα είμαστε κοντά σε ορισμένα θέματα και υπάρχει σε απόσταση σε άλλα. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Σταθάκης.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι ακόμη υπάρχει «απόσταση» καθώς οι δανειστές έχουν θέσει επιπλέον ζητήματα.

«Εμείς έχουμε υψηλότατο βαθμό προστασίας για τα στεγαστικά, την μικρομεσαία επιχείρηση κτλ. Οι δανειστές απαιτούν απελευθέρωση όλων των δανείων. Έχουμε ψηφίσει από τον Δεκέμβριο, ότι οι εταιρίες έχουν πολύ αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης. Μπορεί να γίνει μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Θα δοθούν άδειες, πολύ λίγες με πολύ αυστηρό πλαίσιο από την ΤτΕ», είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα