Έχει ακόμα δρόμο η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια

Τη θέση ότι η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια έχει ακόμα δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί εκφράζει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.kokkina_daneia

Όπως αναφέρει ο υπουργός, η πλευρά των δανειστών αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της Αθήνας ότι “οι κινήσεις  πρέπει να γίνουν προσεκτικά και σταδιακά ώστε να είναι αποτελεσματικές και να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή” μόνο όμως σε ο, τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. “Άρα, η διαπραγμάτευση έχει ακόμα δρόμο”, προσθέτει.
Αναφορικά με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης τονίζει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και πως στόχος είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη θετική κατάληξη, “κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο όλων των πλευρών”.
Αναγνωρίζει μάλιστα ότι το Eurogroup της 22ας Απριλίου αποτελεί ορόσημο στη διαπραγμάτευση καθώς “θα ξεκλειδώσει τη συζήτηση για το μακροπρόθεσμο χρέος”.
Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν επιπλέον “επώδυνοι συμβιβασμοί” για την κυβέρνηση, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει στη συνέντευξή του στη Real News ότι “σε κάθε διαπραγμάτευση όλες οι πλευρές καλούνται να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους ώστε εκεί που δεν υπάρχει συμφωνία να προκύψει”.
Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι “δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα παραπάνω από όσα αυτή προβλέπει”.
Θεωρεί παράλληλα ότι οι εσωτερικές αντιφάσεις στο μπλοκ των δανειστών είναι γνωστές αλλά αυτό που θέλει η Αθήνα είναι “η συνεπής ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων”.
Δεν αποκλείει μάλιστα “τμηματική ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, λέγοντας ότι αυτή δεν αντιβαίνει την ολοκλήρωση του συνόλου των θεμάτων εντός του χρονοδιαγράμματος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα