Γ. Μουζάλας: Πρώτιστο μέλημα ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων

Ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων και η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες αποτελεί πρώτιστο μέλημα της ελληνικής Πολιτείας, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.mouzalas2-735x400

Μέλημα της Πολιτείας, όπως αναφέρει ακόμη ο κ. Μουζάλας, αποτελεί παράλληλα «η απομόνωση και καταδίκη κάθε προσπάθειας περιθωριοποίησης, διακρίσεων και επιθέσεων εις βάρος όσων συνανθρώπων μας εμπιστεύτηκαν την προοπτική τους στη χώρα μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες «μέσα από τη σταθερή πολιτική της στα ευρωπαϊκά φόρα», η κυβέρνηση κατέστησε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα «ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας».

Στην προσπάθεια συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς, συνεχίζει ο κ. Μουζάλας, «ο ελληνικός λαός, οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα