Γ.Κύρτσος: Η τρομοκρατία αποδεικνύεται εσωτερική και όχι θέμα προσφύγων

0,,18208083_304,00«Αποδεικνύεται ότι η τρομοκρατία είναι εσωτερική, δεν αφορά το τι κάνει ένας πρόσφυγας ή ένας μετανάστης, αλλά αυτοί που δεν έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία, την γαλλική, τη βελγική ή την βρετανική. Είναι μία εσωτερική απειλή που έχει δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου, έχουν περιθωριοποιηθεί πάρα πολύ, δεν μπόρεσαν να προοδεύσουν οικονομικά και κοινωνικά, όπως είπε, μουσουλμάνοι από τις πρώην αποικίες, πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς, Βέλγοι, Γάλλοι, Βρετανοί… αυτό δεν αντιμετωπίζεται εύκολα», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ.Κύρτσος Στο Κόκκινο.

Υποστήριξε ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διοικητικές αστυνομικές μεθόδους στο άμεσο μέλλον», αλλά ταυτόχρονα εκτίμησε ότι «μία ενσωμάτωση που απέτυχε στη διάρκεια δύο γενεών, προφανώς δεν μπορεί να λυθεί σε ένα-δύο χρόνια».

Στις κοινωνίες που αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο ενισχύεται η κοινωνική ανασφάλεια, τροφοδοτείται η σκληρή δεξιά και ακροδεξιά… στη Γαλλία η Λε Πεν είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις, στην Αυστρία μπορεί να βγει ακροδεξιός πρόεδρος στις επαναληπτικές εκλογές στις 2 Οκτωβρίου… είχε πάρει 49,7% και με τέτοια χτυπήματα» είναι πιθανό να ενισχυθεί.

Εκτίμησε εξάλλου ότι «η ΕΕ είναι υπερτιμημένη … δεν υπάρχει κοινή πολιτική άμυνας, εξωτερική πολιτική, πολιτική ασφάλειας … μην νομίζετε ότι μπορεί να βρεθεί λύση σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών … ψηφίζουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθεί και η Κομισιόν, αλλά αυτά τα πράγματα είναι περισσότερο θέμα διακυβερνητικής συνεργασίας. Περισσότερο μύθος είναι η πανίσχυρη ΕΕ που παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες».

Ο κ.Κύρτσος τόνισε ότι «δεν χρειάζεται θρησκευτικός πόλεμος, αυτή είναι η παγίδα στην οποία θέλουν να μας ρίξουν. Χρειάζεται μία συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών και ιδιαίτερα μία πρωτοβουλία των μουσουλμάνων σε σωστή κατεύθυνση», όπως σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα