Γ.Κυρίτσης:Στόχος η Ειδομένη να αδειάσει ως το τέλος της εβδομάδας

yiolΜιλώντας στην ΕΡΤ, το Mega και τον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Κυρίτσης τόνισε πως η ύπαρξη στεγασμένων χώρων είναι επιπλέον κίνητρο για την μετεγκατάσταση του κόσμου, η οποία θα γίνει σταδιακά και η Ειδομένη θα αποσυμφορηθεί . Στις επόμενες μέρες θα λειτουργεί κανονικά η σιδηροδρομική γραμμή. Επιβεβαιώθηκε ο κ. Μουζάλας που υποστήριζε ότι όταν υπάρξουν επαρκείς και αξιοπρεπείς χώροι για να μεταστεγαστεί ο κόσμος. Ο στόχος είναι η Ειδομένη να αδειάσει ως το τέλος της εβδομάδας τόνισε ο κ. Κυρίτσης.
Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε έξι στεγασμένους χώρους από την Ειδομένη και πρόσθετα θα υπάρξουν και άλλοι δύο με σκηνές. Ενώ σε δεύτερη φάση θα πρέπει να γίνει μια ομαλότερη κατανομή του κόσμου.
Μικρότερες ομάδες κόσμου μετακινούνται και από το Ελληνικό παρά του ότι οι χώροι στην Αττική είναι δυσεύρετοι. Τώρα φτιάχνονται δύο νέες δομές στην Ελευσίνα και τη Νίκαια, οπότε το Ελληνικό θα αποσυμφορηθεί.
Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, καθώς έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι προσφυγικές ροές. Περίπου στους 52.000 οι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή  στη χώρα ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού.
Πρόσθεσε ότι η υπηρεσία ασύλου στα νησιά λειτουργεί με αυξανόμενο ρυθμό. Ο ρυθμός στόχος αναμένεται να πιαστεί στα μέσα Ιουνίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επαναπροωθηθεί γύρω στα 500 άτομα. Κάποιος κόσμος θα φύγει, κάποιοι θα επιστρέψουν και κάποιοι θα μείνουν εδώ ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν υποστηρικτικές δομές π.χ. για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους.
Στον Πειραιά έχουν παραμείνει γύρω στους 1000 φτιάχνονται νέοι χώροι π.χ. στην Ελευσίνα όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες. Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις υπάρχει επιπλέον διερμηνείς και προσωπικού του υπουργείου που βοηθούν στην μεταφορά των προσφύγων. Τέλος σχολιάζοντας την απομάκρυνση των δημοσιογράφων από τον καταυλισμό είπε ότι πρόκειται για απόφαση της αστυνομίας.

Κατερίναι Μπρέγιαννη – Η ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα