Γ. Κατρούγκαλος: «Κάποιοι που λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν “κατσαρολάκηδες”»

katrougalos_0Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα αρχίζει να αλλάζει πορεία αφού με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης η χώρα μπαίνει σε μία νέα πορεία, εμφανίσθηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. «Πλέον κοιτάζουμε μπροστά» τόνισε και επισήμανε ότι μεγάλος μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός έκανε λόγο για συστήματα διαπλοκής και «μαύρη προπαγάνδα» που περνούν διαφορετικά μηνύματα στο λαό. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος.

Επίσης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική «πίτα», να υπάρξουν ίσοι κανόνες γι’ όλα και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία γυρίζει σε ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνονται τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και σκοπός είναι να γυρίσει η χώρα στην ανάκαμψη, ενώ αναφερόμενος στο κίνημα «παραιτηθείτε» το χαρακτήρισε «κωμική ειρωνεία» και κάποιοι, όπως είπε, που λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν «κατσαρολάκηδες».

Τέλος, υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς η κυβέρνηση πέτυχε να μην περάσουν όσα ζητούσαν οι δανειστές, ενώ ανοίγονται προοπτικές για την ελληνική οικονομία μετά την αξιολόγηση, τη διαδικασία ρύθμισης του χρέους αλλά και τα 7,5 δισ. που θα πέσουν στην αγορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα