Γ.Κατρούγκαλος:Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο

κλκξκλξΤην προσπάθεια της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, προωθώντας ωστόσο μια μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Rosa Luxemburg» στο Βερολίνο, με θέμα την ανάγκη κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης, ακόμη και αν διαπιστώνονται διαφορετικές αφετηρίες ή και στόχοι.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ενόψει της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την μεταρρύθμισή του, το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι και στο μέλλον σταθερό και βιώσιμο.

Στο Συνέδριο, όπως σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 χώρες και ανάλογος αριθμός τάσεων της Αριστεράς, σε μια ιδιαίτερα καλόπιστη συζήτηση. «Ακόμη και πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί π.χ. έχουν επιλέξει έναν δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο υπουργός, ενώ τονίζει ότι ως προς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτό που προσπάθησε να δείξει και εκτιμά ότι έγινε αποδεκτό από την πλειονότητα, ήταν ότι «αντί να εφαρμόσουμε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που είναι το χαρακτηριστικό των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος σε όλες τις άλλες χώρες, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, όπως είναι η ισότητα, η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη – και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε και τους στόχους του Μνημονίου, οι οποίοι, κακά τα ψέμματα, είναι νεοφιλελεύθερης κοπής». Η εξίσωση, λέει χαρακτηριστικά, ήταν η εξής: «Πώς θα μπορούσαμε να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και να τις εντάξουμε σε μια πολύ σφαιρικότερη μεταρρύθμιση που θα άλλαζε τον χαρακτήρα των μέτρων από νεοφιλελεύθερα σε κοινωνικά».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα