Γ.Δραγασάκης:Tο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία

Greek parliament came to session for a three day discussion on a confidence vote, in Athens, on Oct. 8, 2014 / ????? ???? ????????? ???? ????????? ??? ????????? ??? ?????????? ??? ???????? ??? ????????????. ?????, 8 ?????????, 2014

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha,αναφέρθηκε στην «αόριστη τοποθέτηση για το χρέος που υπήρξε το 2012»,ενώ πρόσθεσε ότι «εάν η ρύθμιση για το χρέος είναι καλή, θα δημιουργηθεί ένα θετικό σχετικό προηγούμενο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη».

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η ρύθμιση του χρέους θα γίνει σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τον «μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης», είπε ότι έχει ψηφιστεί νόμος από τη Βουλή ήδη από το 2012 και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσει προληπτικά μέτρα.

Έκανε λόγο για δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, που «επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές» και οι οποίες, όπως είπε, «διαψεύστηκαν».

«Είμαστε χώρα σε ανασυγκρότηση, όσο λιγότερους τόκους πληρώνουμε, τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για ανάκαμψη», εξήγησε ο κ. Δραγασάκης.

Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση θα τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της εντός των συνόρων, με αποτέλεσμα να «πέσει» χρήμα στην αγορά.

«Η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ξεκαθάρισε ότι οι ρεαλιστικοί στόχοι και η δημοσιονομική διαχείριση θα καταστήσουν απόλυτα μη αναγκαία την ενεργοποίηση του «μηχανισμού διόρθωσης».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι μετά από την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 24 Μαΐου θα επιτευχθεί μία συμφωνία «ίσως και καλύτερη από αυτήν που περιμένουμε»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα