Γ. Δραγασάκης: Φερετζές για τη διατήρηση της διαπλοκής οι επιθέσεις στο ν/σ για τα ΜΜΕ

Μιλώντας λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι χρειάζεται μια συστημική αλλαγή στο χώρο της ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης αποτελεί ένα τμήμα του ευρύτερου πλαισίου αλλαγής. «Το επιχείρημα κάποιων ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει να βάλει στη θέση του χαλίφη έναν άλλον χαλίφη είναι ένας φερετζές για να διατηρηθεί το υφιστάμενο σύστημα διαπλοκής», δήλωσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι χρειάζεται μια συστημική αλλαγή στο χώρο της ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ένα τμήμα του ευρύτερου πλαισίου αλλαγής που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τόνισε πως έως σήμερα στον κλάδο των ΜΜΕ «έχουν οικοδομηθεί σχέσεις συμφερόντων» που αποσκοπούν στην προστασία προνομιακών σχέσεων και της διαπλοκής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέθεσε πως τα χρέη των τηλεοπτικών επιχειρήσεων υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και ότι όλες είναι ζημιογόνες.

Τέλος, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν το σύστημα όφειλαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο τουλάχιστον επί της αρχής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα