Γ.Δραγασάκης: Λύση θα υπάρξει μόνο με ένα ηχηρό ΟΧΙ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο» τόνισε πώς θα είναι μεγάλο γεγονός, με διεθνή απήχηση, ένα ΟΧΙ που θα έχει επιτευχθεί μέσα σε τέτοιο κλίμα πιέσεων και εκβιασμών.

dragasakis20150509

 

 

 

 

 

Ο κ. Δραγασάκης και προσδιόρισε τι θα σημάνει η επικράτηση του ΝΑΙ και τι του ΟΧΙ,«Είναι κρίσιμη η επιλογή» είπε

Με το ΝΑΙ: «Η λιτότητα θα είναι απεριόριστη». Επίσης, θα φανεί πως ο ελληνικός λαός εγκρίνει ή τουλάχιστον ανέχεται το γεγονός ότι «ζούμε υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας, στα όρια του προτεκτοράτου». Τρίτον, θα ευνοηθούν τα ρεβανσιστικά, επιθετικά σχέδια του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Με το ΟΧΙ: «Θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για δίκαιη κατανομή των βαρών». Η ελληνική πλευρά θα θέσει υπό πολύ καλύτερες συνθήκες το καίριο ζήτημα της μείωσης του χρέους και θα αποκτήσει μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης εσωτερικής πολιτικής, με γνώμονα τις εξαγγελίες της. Επίσης, δοθέντος ότι το δημοψήφισμα έχει αποκτήσει έντονη συμβολική διάσταση, διεθνώς, θα εκπεμφθεί ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγών στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς για ορισμένες δηλώσεις Γερμανών παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες η επικράτηση του ΟΧΙ θα σημάνει πως το Βερολίνο παύει να διαπραγματεύεται, καθώς και ότι η ΕΚΤ θα πιεσθεί εντονότερα για να στερήσει από τις ελληνικές τράπεζες «οξυγόνο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε:

«Καθένας μπορεί να λεει ό,τι θέλει. Εάν αυτά τα εννοούν, ας μας τα πουν κι εμάς καθαρά για να δούμε σε ποια Ευρώπη θέλουν να ζούμε».

Επιπλέον,ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε, βιώνουμε «μια πρωτόγνωρη κατάσταση», για δύο λόγους: Πρώτον, η Ελλάδα διανύει τον 6ο χρόνο μιας λιτότητας που, εκτός των άλλων, έχει καταφανώς αποτύχει να καταστήσει διαχειρίσιμο το χρέος, όπως αναγνωρίζει στην πρόσφατη έκθεσή του και το ΔΝΤ. Δεύτερον, υπάρχει εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση εναντίον της λιτότητας.

«Τώρα που έχει τελειώσει το πρόγραμμα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε καθαρότερα το ζήτημα του χρέους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι η έκθεση του ΔΝΤ, ειδικά η αναφορά του στο χρέος, «τροποποιεί όλα τα δεδομένα» και δείχνει πως η κυβέρνηση όφειλε να μην έχει διαπραγματευτεί «αποσπασματικά», έως τώρα.

«Πρόθεσή μας ήταν να κλείσει η συμφωνία προ πολλού» είπε ο κ. Δραγασάκης, κάνοντας σύντομη ανασκόπηση στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων και μνημονεύοντας τις ευθύνες των δανειστών. «Από τη Δευτέρα το πρωί» ενδέχεται να υπάρχει έτοιμο σχέδιο συμφωνίας, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα