Γ.Δραγασάκης:«Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η άρση των capital controls»

ccO  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τόνισε ότι «το κύριο μέλημα για το ασφαλιστικό είναι να κάνουμε ένα σύστημα βιώσιμο με εγγυημένη τη σύνταξη, έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αλλά και που θα λαμβάνει τις τωρινές προϋποθέσεις»,ενώ υποστήριξε  ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που ήδη έχουν ανάγκη και που κανονικά θα έπρεπε να βοηθηθούν.

Στη συνέχεια, ο κ . Δραγασάκης ανέφερε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω για πλούσιους συνταξιούχους» και επισήμανε ότι «όταν μιλάμε για πλούτο, μιλάμε για συσσωρευμένο πλούτο, όχι για το εισόδημα και τους μισθούς του καθενός».

Ταυτόχρονα μιλώντας για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σημείωσε ότι μέσα στο χρόνο πρέπει να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί,καθώς,όπως είπε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η θετική αξιολόγηση θα δώσουν την ώθηση για την ανάκαμψη, ώστε μέσα στο 2016 να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια είπε ότι «τα κόκκινα δάνεια θα γίνουν πηγή ανάπτυξης»,λέγοντας  ότι στις επιχειρήσεις που θα βάλουν κεφάλαια, θα γίνουν ρυθμίσεις. Αν δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια, υποστήριξε, θα αναζητηθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής καθώς «μας ενδιαφέρει η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί».

«Μια από τις λύσεις που εξετάζονται» συνέχισε ο κ.Δραγασάκης είναι ορισμένα δάνεια που δεν θα τύχουν μιας εκ των παραπάνω λύσεων να μπουν σε ένα κοινό σχήμα των τραπεζών, μια εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού, και ίσως να πουληθούν.

Τέλος,, ο κ. Δραγασάκης μιλώντας για τα capital controls εκτίμησε ότι όπως όλα δείχνουν η άρση θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, σε περίπτωση που υπάρχει επιτυχημένη αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα