Γ.Δραγασάκης:«Παραμένει στόχος η διαγραφή του χρέους»

giannis-dragasakis-maksimou«Η Ευρώπη σήμερα συμπεριφέρεται ως υπνοβάτης και κάποιος πρέπει να την ξυπνήσει. Πέρυσι το καλοκαίρι εμείς το επιχειρήσαμε, ακούστηκαν πράγματα που σήμερα είναι κοινός τόπος», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΤ3 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας τη σύνοδο των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει τίθεται θέμα επιβίωσης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως αντί για σύγκλιση σήμερα, όπως συμπεριφέρεται η Ευρώπη, έχουμε απόκλιση.

Ο κ. Δραγασάκης απαρίθμησε ορισμένα αρνητικά φαινόμενα αποσύνθεσης στην Ευρώπη, όπως η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, η έλλειψη κοινού βηματισμού στο προσφυγικό, τα προβλήματα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ. και υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει στις αρχές και τις αξίες της.

Για το χρέος, σημείωσε ότι «είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά και ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή λύση» και συμπλήρωσε ότι «παραμένει στόχος η διαγραφή του χρέους και ότι διεκδικούμε να ανοίξει η συζήτηση τώρα και να υπάρξουν άμεσα μέτρα».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσει η ανάπτυξη,υπογραμμίζοντας ως κλειδιά στη κατεύθυνση αυτή τις επενδύσεις και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα