Γ.Βρούτσης:Άνθρακας αυτό που καλλιέργησε η κυβέρνηση

iuyoΣε μια πρώτη εκτίμηση της απόφασης του Eurogroup κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι του χρέους προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας τον Real Fm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

«Νομίζω ότι στην ουσία το αποτύπωμα είναι ότι όλα για το χρέος πάνε για μετά το 2018. Αυτή είναι η αίσθηση την οποία αποπνέει και το κείμενο και ουσιαστικά όλο αυτό το οποίο καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ήταν άνθρακας. Δεν έγινε τίποτα. Κι αυτό είναι το πιο δυσάρεστο, διότι καλλιεργήθηκαν προσδοκίες, ψηφίστηκαν μέτρα στη βάση ότι θα πάρουμε κάτι πολύ θετικό για το χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Στην επισήμανση αν με τα λεγόμενά του εννοεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για το υπερταμείο και τον “κόφτη” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε: «Για πρώτη φορά επαναλαμβάνεται και με εμφατικό τρόπο, κι αυτό γίνεται και στη δήλωση της συμφωνίας της 9ης Μαΐου, πως οτιδήποτε έχει σχέση με haircut, με οριζόντιο κούρεμα του χρέους, είναι απαγορευτικό. Αυτό είναι εκτός της οποιαδήποτε συμφωνίας και μπαίνει με ρητό και κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο».

Ο κ. Βρούτσης, ερωτώμενος για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, απάντησε: «Οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν “μπετόν αρμέ”, γνωρίζουν οι ίδιοι ότι αν πάμε σε εκλογές δεν θα υπάρχουν ούτε οι μισοί την επόμενη ημέρα. το κίνητρο στη συγκεκριμένη θέση είναι υπέρτερο του συμφέροντος της χώρας, αυτό απέδειξαν. Όμως πολλές φορές οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από την κοινωνία».

«Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, που θα έρθουν οι λογαριασμοί, Ο νέος ΕΝΦΙΑ που αυξάνει τις τιμές και ατ χρέη των σπιτιών, όπως έχουν αποτυπωθεί, οι ασύλληπτοι φόροι και οι τρομακτικές εισφορές θα διαμορφώσουν ένα πολύ εκρηκτικό κλίμα, το οποίο πιθανόν να δημιουργήσει και πολιτικές εξελίξεις. Τίποτα δεν είναι, πλέον απίθανο και για εκλογές, από Σεπτέμβρη – Οκτώβριο, στη βάση της κοινωνικής αντίδρασης», είπε κλείνοντας ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα