Γ.Βασιλειάδης: 27 εκατ. οι βεβαιωμένες οφειλές από τη Λίστα Λαγκάρντ επί Σαμαρά-180 εκατ. επί ΣΥΡΙΖΑ

kkkjk«Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ας λέει ό,τι θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν βάζουν μυαλό… Ενώ το 2014 βεβαιώθηκαν ως οφειλές 27 εκατομμύρια ευρώ, το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ποσό έφθασε τα 180 εκατομμύρια», ανακοίνωσε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος παράλληλα  σχολίασε την υπόθεση, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά το πώς και γιατί αφαιρέθηκε ο σχετικός φάκελος από την αρμόδια εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου και δόθηκε σε εισαγγελέα της τακτικής δικαιοσύνης.

 «Το μεγάλο ερώτημα στην υπόθεση Βγενόπουλου είναι το πώς και γιατί αφαιρέθηκε ο σχετικός φάκελος από την αρμόδια εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου και δόθηκε σε εισαγγελέα της τακτικής δικαιοσύνης. Και η εισαγγελέας Τσατάνη ζήτησε ραντεβού από τον υπουργό, γιατί; Κι αυτές οι αήθεις επιθέσεις στον υπουργό για τη διαφθορά έχουν πονηρό σκοπό… Η αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει σκόνη σε έναν τομέα που θα δεν έπρεπε, αντιθέτως …», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης προανήγγειλε επιτάχυνση και σε ό,τι αφορά τη λίστα Μπόργιανς καθώς, μετά την αξιολόγηση, ίσως και σε δέκα ημέρες, θα κατατεθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοκαταγγελία.

Μετά την αξιολόγηση –σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη– θα κατατεθεί και νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων -«όχι μόνο τι έχουμε αλλά και τι χρωστάμε»-, για το πόθεν έσχες και για την εταιρική ευθύνη σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρίες. «Θα αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος και να έχουμε διαφάνεια», τόνισε.

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ένας διαρκής αγώνας, σκοπός είναι σε 3 χρόνια από τώρα, η χώρα να έχει ανασάνει …», κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Πηγή:left

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα