Γ.Βαρουφάκης:H Γερμανία διαθέτει κρυφή ατζέντα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της στους δανειστές.AE821F60B5DE49BEE7D97654B006D3DB

«Η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι «η οικονομία στην Ελλάδα έχει τραυματιστεί σοβαρά».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταλογίζει ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση, γιατί όπως υποστηρίζει ήθελε να βλάψει την Αθήνα.

«Μήπως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε πάνω από όλες τις άλλες της προτεραιότητες να πάρει πίσω τα χρήματα των φορολογουμένων της από την Ελλάδα ; Ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος με ρώτησε με περίσσεια ανησυχία: “Θα πάρω τα λεφτά μου πίσω”; Με άλλα λόγια , μπορούν οι Γερμανοί πολίτες να πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα να καλύψει τα χρήματα, που έχει δανείσει η Γερμανία στο ελληνικό κράτος ; Ή μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει και άλλες , κρυφές προτεραιότητες ;», γράφει χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Οι Έλληνες έχουν εδώ και καιρό θέσει υπό αμφισβήτηση το χειρισμό των κυβερνήσεών τους όσον αφορά στα οικονομικά του κράτους . Δεν θα ήταν καθόλου παράλογο αν οι Γερμανοί άρχιζαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις δεσμεύσεις της δικής τους κυβέρνησης που υπόσχεται ότι θα επιστέψει τα χρήματά τους. Και για να ξέρετε, υπάρχει και μια άλλη, κρυφή, ατζέντα», προσθέτει ο κ . Βαρουφάκης στο άρθρο του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα