Γ.Βαρουφάκης:«Φοβάμαι ότι αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι μικρή σε σχέση με τις καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας που θα συνοδεύεται»

300715181116_6010

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα, εκφράζει τον φόβο πως τελικά η αναδιάρθρωση του χρέους που θα πρόσφέρουν οι Ευρωπαίοι θα είναι τόσο μικρή που η λιτότητα που την συνοδεύει θα αποδειχθεί καταστροφική στο τέλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση 

«Το μείζον ζήτημα, φυσικά, δεν είναι τόσο το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη συμφωνία – αυτό μπορεί εύκολα να επιλυθεί μέσω μίας τρίτης οδού, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το θέμα είναι αν η υποσχόμενη ελάφρυνση του χρέους, η οποία εντυπωσιακά θα συζητηθεί μόνο αφού συμφωνηθεί και υπογραφεί η συμφωνία, θα αποδειχθεί ακριβής – αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει. Ή εάν, όπως εγώ πολύ φοβάμαι, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι τόσο μικρή που η λιτότητα που την συνοδεύει αποδειχθεί καταστροφική στο τέλος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα