Γ.Βαρουφάκης:Το τρίτο μνημόνιο ειναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για Grexit

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε και θέλει το Grexit «επειδή εντάσσεται στο πλάνο του για μια ευρωζώνη όπου ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη έγκριση» δηλώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών στη Real News.

«Βυθίζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση ύφεσης – χρέους και εξασφαλίζοντας νέες “αστοχίες” του προγράμματος ενισχύεται η στρατηγική του Σόιμπλε υπέρ του Grexit» προσθέτει ενώ παραδέχεται ότι η δήλωση Σόιμπλε για «15 υπουργούς του Eurogroup που ήθελαν το προσωρινό Grexit» είναι αληθής.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Σόιμπλε ότι «η Γερμανία δεν επέβαλε τίποτα στην Ελλάδα», ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά πως αυτό «είναι αλήθεια όσο ακριβής είναι η φράση σε παλιές ταινίες του Χόλιγουντ, όπου ο οπλισμένος λέει στον άοπλο: «Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τέλος ότι αμείβεται με 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του και σχολιάζει ότι «το μόνο για το οποίο δεν έχω κατηγορηθεί είναι για τη δολοφονία του Καποδίστρια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα