Γ.Βαρουφάκης:Τη βραδιά του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας μου είπε οτι ήρθε η ώρα να παραδοθόυμε

7a514-vafoufakis-tsiprasΣτη νύχτα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, “καρφώνοντας” ουσιαστικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την στάση που αποφάσισε να κρατήσει.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό L’ Obs, o κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Μου είπε: ‘Είναι ώρα να παραδοθούμε’. Του απάντησα: ‘Όχι εγώ'”, ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας την αποχώρησή του.

“Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν επιμέναμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα”, δήλωσε στο L’Obs, ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μεγαλειώδες, “αλλά ήταν γραμμένο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε”.

Αναφερόμενος στου Podemos, Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι υπέστησαν μεγάλη ζημιά, λόγω των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η άνοδος των Podemos ήταν βασικός λόγος που η Ευρώπη στράφηκε ενάντια στην Αριστερά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα