Γ.Βαρουφάκης:Με τον Τσίπρα είχαμε συμφωνήσει να παραιτηθούμε

 Οπως είπε σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart ο Γιάνης Βαρουφάκης ,συνεχώς συζητούσε με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραιτηθούν σε περίπτωση που τους επιβληθεί τρίτο δάνειο.

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Τελικά, όμως, δεν έκανε αυτή την επιλογή» συμπλήρωσε χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα υποστήριξε ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του.

Επικριτικός εμφανίστηκε και κατά του Φρανσουά Ολάντ για την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι «βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο».

Όσο για το περίφημο plan B υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό αλλά απλά ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρήσουν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες.


 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα