Γιούνκερ:Μιλάμε για ανθρώπους που φεύγουν απο πολέμους

«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη, στην οποία θέλω να ζήσω, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Όταν μιλάμε για τη μετανάστευση πρέπει να ξέρουμε ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους όπως εμείς» επισημαίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε μία από τις πλουσιότερες και σταθερότερες περιοχές τους κόσμου, δηλαδή την Ευρώπη.

«Μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος, από την τρομοκρατία στη Λιβύη και από τη δικτατορία στην Ερυθραία» υπερθεματίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του λόγω της απόρριψης αυτών των ανθρώπων, διαμηνύοντας ότι «η βία κατά των αιτούντων ασύλου δεν είναι… Ευρώπη».

«Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς αλλά και της άκρας αριστεράς θρέφουν ένα λαϊκισμό, ο οποίος παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση» προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.
Η ρητορική μίσους και οι απερίσκεπτες δηλώσεις, προειδοποιεί, θέτουν σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρώπης, δηλαδή την ελευθερία διακίνησης των ανθρώπων.
«Αυτό δεν είναι Ευρώπη» καταλήγει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα