Η Γερμανία προσλαμβάνει 8.500 εκπαιδευτικούς για να διδάξει στα παιδιά των προσφύγων την γερμανική γλώσσα

Η Γερμανία φαίνεται να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ενσωμάτωση των 196.000 παιδιών που υπολογίζεται ότι θα εισέλθουν στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα φέτος.germanyschools708

Όπως έγραψε την Κυριακή η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» οι αρχές της χώρας έχουν στελεχώσει ήδη 8.264 ειδικές τάξεις στα 16 κρατίδια της που στοχεύουν στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας από τα παιδιά των μεταναστών που καταλήγουν στην Γερμανία.
Με τον αναμενόμενο για φέτος αριθμό αφίξεων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με κάποιους να μιλούν για 1 εκατομμύριο νέους μετανάστες στην χώρα, η πίεση στο γερμανικό κράτος για να μπορέσει να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες σε αυτόν τον πληθυσμό είναι μεγάλη.
Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο Brunhild Kurth, επικεφαλής των εκπαιδευτικών άρχων της Γερμανίας «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τα σχολεία μας δεν έχουν ποτέ άλλοτε αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι αυτή η έκτακτη συνθήκη θα γίνει νόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η Γερμανία ίσως χρειαστεί ακόμη 20 χιλιάδες νέες προσλήψεις στο επόμενο διάστημα για να καλύψει την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα