Για πρώτη φορά ΠΤΒ μιλάει στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου

Με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, ξεκίνησε τη διήμερη επίσημη  επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

Õðïõñãåßï Åîùôåñéêþí  Ï Õðïõñãüò Åîùôåñéêþí ê. ÉùÜííçò Êáóïõëßäçò  óå óõíÜíôçóç ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò ÂïõëÞò ôùí ÅëëÞíùí ê. Íßêï Âïýôóç. // Ministry of Foreign Affairs  The Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, at a meeting with the Speaker of the Hellenic Parliament, Mr Nikos Voutsis.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απένειμε το μετάλλιο  της κυπριακής Βουλής στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Παραλαμβάνοντας το μετάλλιο ο κ. Βούτσης, ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε ότι οι αγώνες των λαών της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κοινοί, διαχρονικά. Επίσης, διαβεβαίωσε για τη στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄.

Ακολούθως, ο κ. Βούτσης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου  κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Στις 5 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, σε ειδική συνεδρίαση.

Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής μιλάει στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων που συνέρχεται για  αυτόν τον σκοπό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα