Γεροβασίλη: «Ο μόνος που βρίσκεται σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ»

olga-gerobasili_26Αιχμηρή η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε από τη ΝΔ για το Ελληνικό

 

«Ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ» υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος με μήνυμα, που ανήρτησε στον λογαριασμό της, ως απάντηση στην ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε από τη ΝΔ. Παραθέτει μάλιστα σημεία της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με τα οποία:

– Η πρόταση κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης.

· Όπως έχει επανειλημμένα εξηγηθεί και στην περίπτωση Αφάντου, η κήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

· Στις περιοχές που πρόκειται να καλύψουν χωρικά σχέδια, όπως το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την επένδυση του Ελληνικού, σύμφωνα με τη νομοθεσία προηγείται η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, εφόσον υπάρχουν ανάλογα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα