Γεροβασίλη:Χάσμα κυβέρνησης-θεσμών για τους πλειστηριασμούς

αρχείο λήψης (2)

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της, στο ρ/σ “Παραπολιτικά”,προανήγγειλε σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και Θεσμών αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τονίζοντας πως στο θέμα κόκκινων δανείων υπάρχει μεγάλο χάσμα.

Η κ.Γεροβασίλη δήλωσε πως  “θα αποτελέσει το κορυφαίο σημείο της διαπραγμάτευσης αυτής της εποχής σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται”, καθώς όπως είπε “Δεν μπορεί για ένα λαό που  πλήττεται έξι χρόνια,  από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, ένας λαός που φτάνει στα όριά του -για πολλούς συνανθρώπους μας έχουν ξεπεραστεί τα όρια των αντοχών- δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε ότι θα του πάρουν και το σπίτι. Επομένως, εδώ θα έχουμε ισχυρή αντιπαράθεση”.

Η κυβερνητική πρόταση για τα όρια στους πλειστηριασμούς, κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι ” 300.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 ευρώ, προκειμένου μ’ αυτόν τον τρόπο, έχουμε μελετήσει ότι προστατεύεται περίπου το 75% των δανειοληπτών” εξήγησε ωστόσο πως “η πρόταση η οποία έρχεται από την πλευρά των δανειστών φαίνεται να προστατεύει το 21%.

Επ αυτού, κατέληξε ότι η πρόταση του κουαρτέτου δεν είναι αποδεκτή και “Δεν προτιθέμεθα να το αφήσουμε αυτό να εξελιχτεί έτσι” και προοιωνίστηκε “μια πολύ σκληρή μάχη την οποία είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μέχρι το τέλος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα