Γεροβασίλη:Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

GEROBASILI_533_355_533_355_533_355_533_355

Στις σχέσεις βαθιάς φιλίας και συνεργασίας καθώς και στους άριστους πνευματικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε την σύσφιγξη και αναβάθμιση αυτών των σχέσεων κατά τη διάρκεια του 2015 και πρόσθεσε ότι το 2016 ως αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να εμβαθυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διμερή οικονομική συνεργασία, θεωρώντας ότι η περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών σχέσεων έχει πολλές προοπτικές και θα λειτουργήσει προς το αμοιβαίο συμφέρον.

Επισήμανε δε, ότι είναι σχέσεις, «οι οποίες έχουν πληγεί εξαιτίας του εμπάργκο της Ε.Ε. και των ρωσικών αντιμέτρων», τονίζοντας στην συνέχεια ότι «εμείς παλεύουμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρων και των δυο λαών».

Στη συνέχεια, εξέφρασε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επισκέψεις Ρώσων τουριστών και διατύπωσε την πεποίθηση ότι ο αριθμός τους θα υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με εκείνον του 2015. Ανέφερε μάλιστα, ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν οι ελληνικές προξενικές αρχές στον τομέα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας έχει καταστήσει τη χώρα είσοδος μεγάλων προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε. «Αυτό έχει φέρει τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με την έννοια ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κρίση, η οποία είναι οικονομική, και ταυτοχρόνως μια προσφυγική κρίση» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθεια αντιμετώπισης και διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι «ο ελληνικός λαός παραμένει πιστός στις αξίες του ελληνικού πνεύματος αλλά και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ασφαλής τουριστικός προορισμός, ενώ οι Έλληνες πολίτες έχουν πολύ φιλικά αισθήματα προς τον ρωσικό λαό, με τον οποίο μοιράζονται κοινούς ιστορικούς δεσμούς.

Σχετικά με τις ενεργειακές εξελίξεις, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει πολυδιάστατος ενεργειακός κόμβος, προοπτική καθοριστική για την πορεία, την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας». Βρισκόμαστε πολύ κοντά όσον αφορά το αγωγό ΤΑР, η κατασκευή του οποίου ξεκινά τον Μάιο, συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις για τη συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα, θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα