Γεροβασίλη:Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

olga-gerobasili_12Για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας μιλά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπογραμμίζει ότι “οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019”.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τονίζει ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, συνολικά ως πολιτικό σύστημα και πως με την ίδια ψυχραιμία θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες στις διμερείς μας σχέσεις, χωρίς καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της Τουρκίας. “Οι σχέσεις μας άλλωστε με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις”, σημειώνει και επισημαίνει ότι “η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και “θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα”.

Αποκρούει αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες. Επισημαίνει ότι η απλή αναλογική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αποτελεί ένα λαϊκό αίτημα. Για το Ποτάμι σχολιάζει ότι “‘πνίγεται’ σχεδόν από την ίδρυσή του στις αντιφάσεις του και γίνεται πάντα, στις δύσκολες αποφάσεις, η ‘ουρά’ της ΝΔ”. “Το ΠΑΣΟΚ”, προσθέτει, “επίσης, δείχνει εγκλωβισμένο στα εσωτερικά αδιέξοδά του”. Τονίζει ότι ωστόσο “υπάρχει ακόμα χρόνος να επανεκτιμήσουν τη θέση τους”.

Ως προς τις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens, επισημαίνει ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε και κάνει όλες τις υποχρεώσεις της για την ομαλή άσκηση του έργου της Δικαιοσύνης. “Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός κινούν προσωπικά όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την επιτάχυνση και ομαλή ολοκλήρωση της δίκης”, τονίζει και σημειώνει ότι έχουν το “θράσος να παριστάνουν τους τιμητές” όσοι εξέθρεψαν το κράτος-όμηρο στο παλιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.

Τέλος, σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σταματήσει τις επαφές του με ομολόγους του στην Ε.Ε. από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία και πως το αίτημα -που γίνεται επιτακτικότερο- είναι “να δημιουργηθεί μία συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και των φιλελεύθερων προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα επιχειρήσει να ανακόψει συντονισμένα την αδιέξοδη πορεία της λιτότητας σε όλη την Ε.Ε.”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα