Γεροβασίλη:Δομημένο σε πολλά άρθρα το πολυνομοσχέδιο

gerovasili

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «Κόκκινο»,διευκρίνισε πως τη  Δευτέρα κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου όπου θα είναι δομημένο σε πολλά άρθρα, ώστε να δοθεί ευκαιρία για  διεξοδική συζήτηση. Έτσι «κάθε κόμμα θα έχει ευκαιρία να μιλήσει και να πάρει θέση σε σχέση με το τι στηρίζει και τι δεν στηρίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.Επιπλέον,υπογράμμισε «Θα έχει διαδικασία επείγοντος και όχι κατεπείγοντος. Δηλαδή τρεις ημέρες συζήτησης και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Δεν ξέρω ποια μέρα θα είναι η καταληκτική, με χρονικό περιθώριο τις 15 – 17 Οκτωβρίου».

Παράλληλα,η κ.Γεροβασίλη ανέφερε «Η αποδοχή του νέου προγράμματος έγινε από όλους με το κριτήριο ότι πρέπει να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τη χώρα,η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά και πάλεψε πολύ, για να προστατεύσει τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία».

Αναφορικά με τα  κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή «θα δούμε αν πραγματικά αυτό που έλεγαν προεκλογικά για συναίνεση και ευρείες συμμαχίες έχει κάποιο νόημα, ή το έλεγαν μόνο προεκλογικά»ενώ αναφορικά με το
αίτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, το οποίο προβάλουν κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε: «Πρόκειται περί υποκρισίας. Σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν, έφτιαχναν συνέχεια όλο και πιο πλειοψηφικούς νόμους. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μιλάει, ούτε η Ν.Δ.Εμείς είμαστε αυτοί που θα μεταρρυθμίσουν και σε αυτό το επίπεδο τη χώρα, μετά από ευρύ διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα