Γερμανοί στρατιώτες στη νέα ΝΑΤΟϊκή αποστολή στη Μεσόγειο

imagehandler-2Η Γερμανία προτίθεται να στείλει 650 στρατιώτες της στη νέα αποστολή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των διακινητών στη Μεσόγειο και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την Άνγκελα Μέρκελ προτίθεται να καταθέσει σύντομα το σχέδιο προς έγκριση στην Μπούντεσταγκ.

Σύμφωνα με το Spiegel, το σχέδιο προβλέπει ότι η συμμετοχή της Γερμανίας στην Επιχείρηση Θαλάσσιος Φύλακας (Sea Guardian) του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Η ανάπτυξη εντάσσεται σε ευρύτερη στροφή της Γερμανίας προς επέκταση του στρατιωτικού της ρόλου στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ σε επιστολή τους προς το Κοινοβούλιο ανέφεραν ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να δρουν ανεμπόδιστα» γιατί οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Λιβύη αδυνατούν να ελέγξουν τα παράλιά τους στη Μεσόγειο.

Το γεγονός αυτό συνιστά «σοβαρή απειλή για την ασφάλειά μας», σημειώνουν οι δύο υπουργοί.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν τον περασμένο Ιούλιο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πολωνία να θέσουν σε εφαρμογή αυτήν τη νέα αποστολή στη Μεσόγειο. Γερμανικά πολεμικά πλοία συμμετέχουν ήδη στην αποστολή Sophia της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα