Γερμανικό ΥΠΟΙΚ:«Αν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας,εμείς δεν το βλέπουμε έτσι»

ImageHandler

Μέσω του  εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ,το Βερολίνο έστειλε μήνυμα  προς την Ελλάδα για τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις  «Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα.Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα».

Επίσης ,ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής. «Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά» και «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, «εμείς δεν το βλέπουμε έτσι», επισήμαινε ο Γέγκερ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε πάντως να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο. «Παρ’ όλα αυτά ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα