Γερμανία: Οργή για τη φιλοξενία προσφύγων σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Η είδηση ήρθε στο φως μέσω δημοσιεύματος της βρετανικής Daily Mail, η οποία αποκάλυψε ότι οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και βασανιστεί χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιζώντες του Ολοκαυτώματος εξέφρασαν τον αποτροπιασμό και την οργή τους στο άκουσμα της είδησης: «Είναι ένα τρομακτικό συναίσθημα», δήλωσε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα η Μίριαμ Σπίτσερ, 77 ετών, από το Τελ Αβίβ. «Εάν η Γερμανία αποφάσισε να φιλοξενήσει πρόσφυγες, να το κάνει παρέχοντάς τους καλύτερα. καταλύματα. Αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης πρέπει να παραμείνει και να διατηρηθεί ως έχει. Είναι ένα μουσείο για να θυμόμαστε την τραγωδία, δεν πρέπει να μετατραπεί σε κατοικημένη περιοχή», πρόσθεσε η ίδια.

Η απόφαση δέχθηκε έντονα πυρά και εντός Γερμανίας. Σύμφωνα με την Μπιγκίτ Ναουτζόκς, επικεφαλής του συμβουλίου προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία -την οποία επικαλείται το Der Spiegel- το σχέδιο είναι «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι «δείχνει αναισθησία».

«Είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι αναπόφευκτη», σημείωσε στην Daily Mail ο δήμαρχος της γερμανικής περιοχής Μίτε, Κρίστιαν Χάνκε, στη βρετανική εφημερίδα.

Οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι είχαν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις ασύλου και ότι δεν υπήρχαν οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Η εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου είπε ότι η απόφαση ελήφθη για πρακτικούς λόγους.

Κατά την περίοδο 1937-1947 περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι είχαν φυλακιστεί και καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ.

Στο ίδιο στρατόπεδο, κατά τις ιστορικές πηγές, είχαν διενεργηθεί και αρκετά από τα πλέον σαδιστικά «ιατρικά πειράματα» των Ναζί εναντίον των φυλακισμένων. Τραγικός απολογισμός: 56.000 νεκροί κρατούμενοι, εκ των οποίων 11.000 Εβραίοι.

tvxs

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα