Γερμανία: Αντιδράσεις προκαλεί η προβολή της εικόνας του Χίτλερ σε τοίχο κτηρίου (video)

Το πρόσωπο του Χίτλερ μπορεί να δει κανείς να απεικονίζεται πάνω σε ένα κτήριο του Βερολίνου, μαζί με ναζιστικές σημαίες από τις οποίες έχει σβηστεί η σβάστικα.

Πρόκειται περί μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της εξαιρετικά αμφιλεγόμενης αυτής παρουσίασης.

Το πρόσωπο του Χίτλερ είναι ένα από τα 12 γνωστά πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για την εγκατάσταση, την οποία έχει εμπνευστεί ο Αντρέας Μπόλκε, υπεύθυνος του φεστιβάλ Berlin Leuchtet («Το Βερολίνο λάμπει»).

Εκτός από τον Χίτλερ, εικονίζεται και ο υπουργός προπαγάνδας των Ναζί, Τζόζεφ Γκέμπελς, ο οποίος ακούγεται να φωνάζει «Θέλετε ολοκληρωτικό πόλεμο;».

Ο Μπόλκε σημειώνει σε μια ανακοίνωση: «Δεν κάνω ναζιστική προπαγάνδα. Τίποτα δεν συγκαλύπτεται. Είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς όλους. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Εμπνέουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την πραγματική ιστορία. Δεν κάνουμε ναζιστική προπαγάνδα».

Πάντως η εγκατάσταση αποτελεί πρόκληση για πολλούς Γερμανούς. Μάλιστα, ένας οδηγός μηχανής που περνούσε από το σημείο, αναστατώθηκε τόσο από το θέαμα που κάλεσε την αστυνομία.

Πηγή:altsantiri.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα