Γαλλία:Νέες συγκρούσεις σε διαδηλώσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας(Βίντεο)

a60287f4-7eb9-47d9-aea5-9da3eab22c31

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας.

Στη νότια Γαλλία, στο Μονπελιέ, αρκετές εκατοντάδες νέοι απέκλεισαν σήμερα πολλά λύκεια ενώ μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που επισκεπτόταν σήμερα το Μαντ, στα προάστια του Παρισιού, ήρθε αντιμέτωπος με περίπου 50 διαδηλωτές, τους οποίους απομάκρυναν σύντομα αστυνομικοί.

 Κοντά στην Τουλούζη ο Πιερ Γκατάζ, ο πρόεδρος του Medef (το μεγαλύτερο εργοδοτικό σωματείο της Γαλλίας) μπήκε στο στόχαστρο περίπου 200 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να σαρκάσουν την παρουσία του σε ένα συνέδριο με θέμα τη «μοναξιά» των εργοδοτών.

Σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρεν, οργανώθηκαν διαδηλώσεις έξω από ταχυφαγεία McDonalds σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τη φοροαποφυγή και την παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» από τις πολυεθνικές.

Με την ελπίδα ότι θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα σταματήσει τις αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα μια σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τα μέτρα αυτά θεωρήθηκαν θετικά από τις κυριότερες φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις οι οποίες ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση, την οποία θεωρούν υπερβολικά φιλελεύθερη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα