Β.Σόιμπλε: Περιορισμένη πιθανότητα συμφωνίας-Εναντίον κουρέματος

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends a joint news conference with Chancellor Angela Merkel on the upcoming G-20 summit at the Chancellery in Berlin, Germany, Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/Michael Sohn)

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι την Κυριακή.

«Σε κάθε αξιολόγηση υπήρχαν προαπαιτούμενα, είναι μέτρα που θέτει κανείς σε ισχύ ως  μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,συμπληρώνοντας ότι η πιθανότητα να υπάρξουν προαπαιτούμενα μέχρι την Κυριακή «είναι μάλλον περιορισμένη».

«Δεν βλέπω προαπαιτούμενα και η φαντασία μου μεταξύ του τώρα, Πέμπτη ώρα 15:30, και Κυριακής ,στις 24:00, ως προς το να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα είναι μάλλον περιορισμένη»,υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις των Αμερικανών αξιωματούχων να προχωρήσει η Ευρωζώνη σε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με το γερμανικό χρέος το 1953, οΒόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες και χαρακτήρισε την σύγκριση παραπλανητική, καθώς «η κατάσταση τότε δεν αφορούσε την συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

Στην ίδια ομιλία του στο συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη ο κ.Σόιμπλε υπογράμμισε  ότι η Ελλάδα δεν ήταν ανταγωνιστική, και πριν ακόμη από την κρίση και έκανε λόγο για ένα θεσμικό πλαίσιο «που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο σε αυτό μιας αναπτυγμένης οικονομίας».

“Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει νομισματική ένωση”,αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα είπε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ότι “η Ευρώπη θα ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου. Νόμιζε ότι αστειευόμουν” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στον ρόλο του ΔΝΤ Στα ευρωπαϊκά προγράμματα, σημείωσε ότι δεν υπήρχε αρκετή εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών και για αυτό η Καγκελάριος επέμενε για την συμμετοχή του ΔΝΤ – «και είχε δίκιο». Τέλος,ο κ.Σόιμπλε υποστήριξε  ότι έχει στοχοποιηθεί ως πιο αυστηρός αν και προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει, ενώ ήταν το ΔΝΤ που τον προειδοποιούσε πάντα να μην δείχνει τόση γενναιοδωρία προς την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα